over de productie

'MEEPESAANT GRONINGEN'

M

Meepesaant Groningen vertelt het tragikomische verhaal van de Groninger zussen Jannie en Rika van der Hoek, die elkaar door ernstige familieomstandigheden erger nodig hebben dan ooit. Maar; of ze dat bevatten is nog maar de vraag. De voorstelling belooft in ieder geval een avond te worden met een lach en een traan.

SPEELDUUR: ±80 MIN. | GEEN PAUZE | TAAL: ABG (Algemeen Beschaafd Gronings, althans: we doen een poging…)

De van origine in het Tilburgs geschreven voorstelling ‘Meepesaant’ werd in 2011 voor het eerst op de planken gebracht in het Parktheater te Eindhoven. De schrijvers, Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters, speelden toen zelf de hoofdrollen. Vanwege groot succes en veelvuldig vragen van publiek besloten de beide auteurs het toneelstuk in 2015 nog éénmaal op te voeren én te laten registreren. Sindsdien is de door Mugmetdegoudentand geproduceerde voorstelling een welgewaardeerd succes.

Ruim 5 jaar na het eerste succes brengt BM Producties een eigen bewerking van 'Meepesaant' naar het Groninger publiek!

In goed overleg met de auteurs werd het oorspronkelijke script flink onder handen genomen. De welbekende Tilburgse winkelstraat ‘Den Besterd’ werd de Groninger ‘Grote Markt,’ de ‘Bossche bollen’ werden omgedoopt tot ‘Knol’s koek.’ Zo durven wij te beloven dat Meepesaant Groningen een feest van herkenning zal zijn voor iedere Groninger. 

MEEPESAANT GRONINGEN is een coproductie van BM PRODUCTIES & MUGMETDEGOUDENTAND, gespeeld door ERWIN PALS & FRED RUTTING, oorspronkelijk geschreven door MARC-MARIE HUIJBREGTS & MARCEL MUSTERS, in een eigentijdse bewerking van YENTEL VAN RIJT & BAS MEEKHOF.

Met dank aan: ROB DE LANGE, CARLA VAN ZANTEN, SAWINAH ROCTUS, ILSE NIJLAND, SANNE BOUMA, MARJOLEIN PAANS, FRANCIEN VAN RIJT-ARTZAREND en MINY TISSINGH

u komt toch ook!?

Ruim 200 kaarten zijn beschikbaar voor het Groninger publiek! Wees welkom!